Koulutus: Ohjaajakoulutus, Helsinki 5.-7.4.2016

Aggression Replacement Training® – OHJAAJAKOULUTUS (5 pv)

VIELÄ MUUTAMA PAIKKA VAPAANA!

Helsinki 5.-7.4.2016, kaksi muuta päivää sovitaan koulutuksessa osallistujien kesken.
Ilmoittautumiset osoitteeseen info[at]suomenart.com

Aggression Replacement Training® (ART) on ryhmämuotoinen, oppimisteoreettista viitekehystä noudattava interventio, joka on kehitetty epäsosiaalisesti käyttäytyvien nuorten auttamiseksi. Se koostuu säännöllisistä ryhmätapaamisista, joissa nuoret aikuisen johdolla opettelevat ja harjoittelevat sosiaalisia taitoja, vihan hallintaa ja moraalista päättelyä, joiden avulla tehdä valintoja ja toimia ristiriitatilanteissa ilman väkivaltaa.

Ohjaajakoulutuksessa osallistujat saavat perustiedot menetelmästä ja ryhmän ohjaamisesta. Jokainen osa-alue harjoitellaan toiminnallisten menetelmien avulla. Suuressa roolissa ovat käytännön ryhmänohjausharjoitukset: osallistujat harjoittelevat itse ART-sessioiden ohjaamista. Opittua syvennetään perehtymällä annettuun kirjallisuuteen. Prosessin aikana osallistujat kokoavat, suunnittelevat ja ohjaavat tuetusti ART-ryhmän omassa työympäristössään.

Ohjaajakoulutuksen perusteella osallistujilla on laaja ymmärrys menetelmästä sekä sovelluksista että valmius ohjata ART-ryhmiä omassa työssään. Koulutukseen sisältyy viisi lähiopetuspäivää, oman ryhmän ohjaamista, kirjallisuuteen perehtymistä, kirjallinen lopputyö sekä mahdollisuus mentorointiin. Koulutuksen lähiopetuspäivät jaksottuvat noin reilun puolen vuoden jaksolle. Kokonaisuus on suoritettava noin vuodessa. Suosittelemme, että koulutukseen osallistutaan työparin kanssa (tai useampi työntekijä samasta työpaikasta). Koulutukseen otetaan enintään 12 osallistujaa ja se toteutetaan kun osallistujia on vähintään 7 henkilöä.

Kurssin hinta erikseen tilattuna 11800€ (alv 0%), jolloin tilaaja järjestää tilat, rekrytoi osallistujat (max 12 henkilöä) ja toimittaa päiviin aamu- ja iltapäiväkahvit. Avoimien koulutusten hinta on 980€/hlö, yhdistyksen jäseniltä 900€/hlö. Hinta sisältää lähiopetuksen (36 h), työnohjauksen (max 7 h), kurssimateriaalin, suomenkielisen ART:n perusteoksen ja todistuksen koulutuksesta.